info@biso.be             0475 62 30 68

voor vakkundige en overcomplete beschrijvingen van de huidige staat van de buurpanden en/ of uw woning:

Constructieve plaatsbeschrijvingen voor werken.

Er is een werf naast je woning. Hoe bescherm je het beste tegen mogelijke schade door trillingen? Mogelijk voorziet uw rechtsbijstandsverzekering te terug betaling van uw factuur. Je bent aannemer en je wenst wel de schade te betalen aan het panden naast de werf voor zover je ze veroorzaakt hebt… maar niet die er al was of de bestaande. Buren zien tijdens werken pas hun gebreken ; het stimmuleert alvast hun creativiteit. Wapen je met de opmaak van plaatsbeschrijving voor aanvang werken.

Constructieve plaatsbeschrijvingen voor werken in opdracht van uw rechtsbijstandsverzekeraar

Ligt uw pand in de invloedzone van een bouwproject of wegenwerken in de buurt?

U, als eigenaar, neemt de mogelijkheid om via uw rechtsbijstandsverzekering een plaatsbeschrijving-vóór-werken van uw eigen pand te laten opmaken.

De rechtsbijstandsverzekeraars D.A.S nv of Euromex nv weten als geen ander hoe belangrijk een voorafgaandelijke plaatsbeschrijving is in een minnelijke en/ of juridische procedure. Zij voorzien voorzien de terugbetaling van de kosten voor het opstellen van een plaatsbeschrijving in hun verzekeringspolis.

Biso is aanvaard door D.A.S. en Euromex. U heeft vrije keuze van expertisekantoor. U kan de opdracht geven door de naam op te geven aan uw verzekeringsmakelaar of aan de rechtsbijstandsverzekeraar rechtstreeks.

De rechtsbijstandsverzekering neemt de kosten op zich indien u, als bouwheer en/of aannemer, deze erkend door het verslag na te zien, uw eventuele opmerkingen te bezorgen of ze te aanvaarden door ze te onderteken. 

Ze noemen dit voor ‘tegensprekelijk opgemaakt’ te ondertekenen.

Wenst zij mee te werken aan deze plaatsbeschrijving?

- Zo ja, wil u uitgenodigd worden om de rondgang en de opmaak ter plaatse mee te volgen.

- Zo ja, dan nodigen we ze uit om samen de beschrijving op te stellen.

- Zo niet, graag hun reden.

 Plaatsbeschrijving tussen de werken.

Begint er een andere aannemer dan is er een verschuiving van verantwoordelijkheid. De aannemer ruwbouw staat niet graag in voor de schade van de aannemer afbraakwerken. Om de schade vast te leggen bij deze overdracht wordt er een tussentijdse plaatbeschrijving opgesteld.

 

Plaatsbeschrijving van de werfzone na afbraakwerken.

Is wel het volledige pand afgebroken en ontruimd? Eventuele meerwerken zijn hierdoor aan te rekenen aan de bouwheer.

 

Plaatsbeschrijvingen voor aanvang huurceel.

Wettelijk de enige manier om aan te tonen in welke staat de gehuurde delen zich bevinden voor aanvang van de huurceel ; na de huurtermijn is er aan te tonen wat de huurschade is het pand bij het verlaten van de huurceel. De wetgever legt formeel de verantwoordelijkheid van de bewijslast van de staat bij de verhuurder. Hij dient te bewijzen dat een specifiek bouwdeel in goede staat was bij aanvang van de huur. lees meer.

 

Plaatsbeschrijving voor aankoop woning – pand zelf

Na de compromis vindt de verkoper het nuttig om de vaatwasmachine en de sierradiator van de badkamer en beplanting uit de siertuin uit te graven en mee te nemen naar zijn pand. De wcbrillen en de wcrolhouder zijn meestal ook snel meegenomen. In de verkoopsovereenkomst staan ze echter wel vermeldt.

 

Plaatsbeschrijving voor aankoop woning – beschrijf uw buurpanden

Als bouwpromotor koopt u een bouwplaats met scheimuren van de buren zie jarenlange aflopen en infiltraties. De opmaak van de beschrijving van uw buurpanden vóór de authentieke verkoopsakte drijft uw buren naar de vorige eigenaren om schade uit de periode voor de aankoop te verhalen

 

Voor objectieve vaststellingen

  • - eigen foto’s
  • - fotografisch met het oog van een expert
  • - voorzien van een vaste datum
  • - door de deurwaarder met een vakkundige omschrijving van de gebreken